Se fotboll live – en upplevelse i sig!

Att se fotboll live är något som är en upplevelse att göra minst en gång om året. Det spelar ingen roll i sig om det är europeisk fotboll mellan Barcelona – Madrid, allsvensk fotboll eller fotboll i division fyra. Det som är upplevelserikt är att se hur individer kan förenas i glädjen att bli glada när det går ansenlig för favoritfotbollslaget och trösta varandra när det går mindre bra för favoritfotbollslaget.

Fotboll en gång om året

Hur kan du gå tillväga för att kunna se fotboll live minst en gång om året? Antingen kan du vara fotbollsspelare och delta i själva matchen, arbeta för ett företag som sponsrar fotbollsmatcher eller arbeta och få lön så att du kan spara ihop pengar till att kunna köpa biljetter. En variant är också att du spelar lite på betting och odds för att se om du kan vinna pengar för att kunna köpa biljetter.

Satsa på fotbollen

När det gäller spel om matcher, så finns det olika spelbolag som erbjuder odds och betting när det gäller olika matcher och olika utgångar. Du kan ibland satsa på vem som gör nästa mål, vem som blir matchens spelare, vilket lag som vinner allsvenskan 2016 eller om Lionel Messi gör fler än tio mål under nästa säsong. En del är väldigt insatta i fotbollsstatistik och kan på en gång säga hur många mål som Anders Svensson gjorde under sin fotbollskarriär och när Miiko Albornoz spelade sin första allsvenska match. För att kunna spela på fotboll behöver dock inte vara så avancerat – allt du behöver göra är att välja vilket lag du tror kommer att vinna matchen!

Chansning med historisk förförståelse

För spelandet är i grund och botten en chansning, för vem vet hur utgången blir förrän matchen är slut? Det är som att sia in i framtiden, vad händer i morgon egentligen om en inte utgår från rutinerna? Samtidigt så behöver en kunna sin historia och med hänsyn till detta, så kan det vara lättare att sia om framtiden och se hur den kan slå in i praktiken. Lycka till och kom ihåg att se fotboll live är en upplevelse som även du är värd att se på!

Miiko Albornoz valde Chile framför Sverige!

miiko_albornozMalmö FF:s fotbollsspelare Miiko Albornoz blev uttagen till Sveriges landslag för spel i januari månad 2014, meddelade förbundskaptenen Erik Hamrén i december 2013. Precis som vid uttagningen av Alexander Gerndt tidigare under året, möttes uttagningen av Albornoz av kritik från flera olika håll och Albornoz valde att tacka nej till det svenska landslaget till förmån till spel i det chilenska landslaget.

Miiko Albornoz hade, precis som Alexander Gerndt, dömts i svensk domstol och ansågs av svensk politisk korrekt-media som olämplig som fotbollsspelare som ska agera som förebilder för unga människor. Både Albornoz och Gerndt hade vid tiden för uttagningarna tagit sitt straff och borde därmed få en andra chans till att få vara sunda samhällsmedborgare, men synen på dömda individer ses inte alltid utifrån att man ska få en andra chans.

För Alboronz del fick han möjligheten att bli uttagen i det chilenska landslaget i samma veva och den möjligheten valde han att ta och tacka nej för spel för Sverige. Genom spel för Chile har Miiko Albornoz chans att få spela i fotbolls-VM 2014 och Sverige får därmed möjlighet att se en svensk spela i VM  fast för ett annat land. För dig som vill läsa mer om världsmästerskapen i fotboll, som spelas mellan den 12 juni till 13 juli, rekommenderas sidan vm-fotboll.se.