Fotbollsspelare säger nej till våld

Assyriskas fotbollsspelare Eddie Moussa och hans bror mördades den 1 juli på restaurang ”Oasen” , ett tillhåll för Assyriska fans, i Södertälje utanför Stockholm.

Fotbollsklubben Syrianska visar sitt stöd, enligt Aftonbladet, för den avlidne med att hålla en tyst minut i samband med fotbollsmatch och med en banderoll med budskapet ”Säg nej till våld!”. Att våldet påverkar fotbollen, oavsett om det sker på, vid eller utanför fotbollsplan, är ett problem som finns och även om fotbollsklubbarna inte kan påverka vad spelarna gör och inte gör utanför fotbollsplan, så borde det finnas en human inställning till fotbollen och till enskilda individer.

Södertäljepolisen fruktar mer våld, enligt Svenska Dagbladet, i samband med mordet på Eddie Moussa och hans bror och frågan är om det går att förhindra våldet som finns runt fotbollen och i samhället? Vilka åtgärder krävs i sådana fall?

Att våld och bristande säkerhet kring fotbollsspelare förekommer måste vi alla säga nej till – att som sann fotbollssupporter kunna säga nej till våld och huliganism är något som borde vara naturligt. Läs mer om mordet på www.flashback.info.

R.I.P. Eddie Moussa!