Halvlek i allsvenskan

Halva serien har spelats och det börjar nu bli ännu mer spännande i den svenska fotbollsligan. Nu när europamästerskapet är slut får allsvenskan äntligen ta plats i media igen så att vi kan hålla oss uppdaterad om vad som händer i tabellen.

Det har tyvärr inte varit en skadefri sommar och flera spelare verkar vara borta från planen i flera veckor. Men det är inte bara tråkiga nyheter som vi har kunnat följa. Nykomlingarna Jönköping Södra fortsätter att visa skrällar och det är en väldigt fin fotboll som har spelats.

På bettingsajter som bet365 kan du alltid hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna och odds. Bland annat kan du läsa om Malmö FF:s nye assisterande tränare, nämligen den före detta fotbollsspelaren och tillika TV4-profilen Jens Fjellström. Malmö FF leder i tabellen och de har redan från start haft siktet mot guld. Ledningen hoppas nu att Fjellström ska hjälpa laget att få ett överlägset övertag.

Så, hur ser det ut i allsvenskan?

Skador, skador och ett brustet förtroende

Trots fin fotboll uppstår skador. IFK Norrköping har drabbats hårt och senast att skadas allvarligt är mittbacken Jón Guðni Fjóluson. Det var under en kvalmatch till Champions League som islänningen fick ett slag mot huvudet och det visade sig senare att det hade uppstått ett brott i okbenet i huvudet. Rehabiliteringen kan vara så lång som upp till 8 veckor. Men tur i oturen vilar över ett av lagets andra spelare, nämligen Linus Wahlqvist. I en match mot Gefle fick han bäras ut på bår på grund av en benskada men redan en vecka senare är Linus på benen igen och förhoppningsvis kan han börja träna inom ett par dagar.

Några som tampas med svårare saker än skador är Djurgården. I matchen mot Gif Sundsvall vände fans och supportrar laget ryggen. Det var Djurgårdens tionde förlust av tolv spelade matcher och det var ett besviket lag som fick lämna arenan bakvägen för att inte drabbas samman med fansen. Både tränaren Pelle Olsson och spelarna är väldigt besvikna men de säger ändå att: ”vinner man tillsammans ska man också kunna förlora tillsammans”.

Halvtid i allsvenskan
Det var inga glada Djurgårdsfans som väntade på spelarna efter matchen mot Sundsvall. Bilden hittas här.

Positiva överraskningar och glimten i ögat

Även om Jönköping Södra kommer att vara, oavsett vad som händer under den sista halvan av säsongen, årets skräll så har man kunnat följa flera positiva överraskningar. Bland annat har Elfsborg efter en knackig start kommit tillbaka som svårslagna och det är bland annat tack vare Victor Claesson, som hoppas att hans prestationer ska ta honom till en plats i landslaget. Liknande tankar finns hos lagets succémittfältare Marcus Rohdén, men han har redan en plats i landslaget och hans blick vilar nu på Italien och en plats i det nystartade laget Crotone.

Det har även ryktats om att MFF-spelaren Jordan Larsson, och tillika Henrik ”Henke” Larssons son, kan tänkas byta till Glasgow Rangers. Men i dagarna tog 19-åringen till Twitter och skrev skämtsamt ”Jag? Skriva på för dem? Driver ni med mig?”. Pappa Henke spelade länge för ärkerivalerna Celtic och Twitter-kommentaren var skriven med glimten i ögat.