Miiko Albornoz valde Chile framför Sverige!

miiko_albornozMalmö FF:s fotbollsspelare Miiko Albornoz blev uttagen till Sveriges landslag för spel i januari månad 2014, meddelade förbundskaptenen Erik Hamrén i december 2013. Precis som vid uttagningen av Alexander Gerndt tidigare under året, möttes uttagningen av Albornoz av kritik från flera olika håll och Albornoz valde att tacka nej till det svenska landslaget till förmån till spel i det chilenska landslaget.

Miiko Albornoz hade, precis som Alexander Gerndt, dömts i svensk domstol och ansågs av svensk politisk korrekt-media som olämplig som fotbollsspelare som ska agera som förebilder för unga människor. Både Albornoz och Gerndt hade vid tiden för uttagningarna tagit sitt straff och borde därmed få en andra chans till att få vara sunda samhällsmedborgare, men synen på dömda individer ses inte alltid utifrån att man ska få en andra chans.

För Alboronz del fick han möjligheten att bli uttagen i det chilenska landslaget i samma veva och den möjligheten valde han att ta och tacka nej för spel för Sverige. Genom spel för Chile har Miiko Albornoz chans att få spela i fotbolls-VM 2014 och Sverige får därmed möjlighet att se en svensk spela i VM  fast för ett annat land. För dig som vill läsa mer om världsmästerskapen i fotboll, som spelas mellan den 12 juni till 13 juli, rekommenderas sidan vm-fotboll.se.