När införs hårdare krav?

 

Carin GöthbladI en debattartikel i DN skriver Stockholms länspolismästare Carin Göthblad om att det krävs en hårdare lagstiftning i samband med fotbollsmatcher – detta för att förhindra (och minska) det fotbollsvåld som finns i dag och därmed indirekt skapa en högre trygghet för dem som vill stötta sitt lag i ur och skur i samband med en fotbollsmatch.

Carin Göthblad anser att det ska kunna ges en längre tidsperiod av tillträdesförbud för den som skapar oro vid samband med en fotbollsmatch och att detta även ska omfatta "supporterpubar" och andra ställen där supporters samlas inför och efter en fotbollsmatch.

Det finns många sätt att stoppa fotbollsvåldet och fotbollsgladje.se håller med länspolismästare Carin Göthblad om att det krävs strängare lagstiftning, illness som möjliggör trygghetsarbete i samband med fotbollsmatcher – inte bara utifrån en ekonomisk aspekt, utan även för att skapa en sann fotbollsanda på och vid fotbollsplan.

Förhoppningsvis lyssnar politikerna
i fullmäktige i Stockholm och på riksdagsnivå på de tankar och idéer som länspolismästare Göthblad har och möjliggör en sund fotbollskultur, så att äkta fans får chans att närvara i en högre utsträckning. Förhoppningsvis genomförs hårdare krav snarligen, kanske redan inför Allsvenskan 2012?